​Gebis

Et Gebis kaldes også for en tandprotese, protese, forlorne tænder mm. Tandprotese/protese eller gebis er de mest brugte ord i dag.

Gebisser kan erstatte nogle eller alle dine naturlige tænder, alt efter hvilke tænder du mangler eller hvilke tænder der skal fjernes, fordi de er for dårlige. Der findes mange forskellige slags tandproteser i dag, både akryl delproteser, unitor delproteser, helproteser, tandudtrækningsproteser, smileproteser og implantatproteser. Gebisser er også forskellige, alt efter om de skal være til overmunden eller undermunden.

Du kan altid få en gratis uforpligtende undersøgelse på vores klinik, hvis du synes det hele er lidt forvirrende og du godt kunne bruge lidt mere info og vejledning. Her kan du høre meget mere om – hvad er et gebis, hvordan fungerer gebisset og hvad koster et gebis.

Gebis priser varierer alt efter hvilken slags protese du skal have. Når dit behandlingsforløb er blevet planlagt, så kan vi udspecificere et overslag til dig.

Helproteser

En helprotese defineres, som en tandprotese, der erstatter alle de naturlige tænder. Gebisset er lavet af akryl som basis (det lyserøde som ligner tandkød) samt akryltænder.

Enhelprotese i overkæben fastholdes via et vakuum, der skabes imellem gebisset og gummen vha. spyttet i ganen.​

Enhelprotese i underkæben kan sjældent fastholdes naturligt, vha. et vakuum, da underkæben ikke har nogen gane ligesom overkæben. Hvilket gør det nærmest umuligt at opnå sugeevne.

Vi har dog udviklet nogle teknikker der giver større chance for sugeeffekt med en helprotese i underkæben.

Unitor Delproteser

En Unitor tandprotese defineres, som en delprotese eller en aftagelig bro, der kun erstatter nogle af dine naturlige tænder, mens du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage.


Disse gebisser kan enten laves som en delprotese undermund eller overmund. En Unitor er lavet af støbt metal og akryl.


Derudover er en Unitor også den mest anvendte tandprotese type.


En Unitor kan laves i Chrom Cobolt, Guld, Peek eller Titanium.

Implantatproteser

Ekstra fastgørelse af tandproteser kan gøres, med en tryklåsprotese der klikkes fast på implantater. Det kan både gøres med en helprotese og en delprotese.

En implantatprotese klikkes fast på implantater, som er skruet fast i din kæbeknogle, og derved sidder den meget bedre fast, uden at kunne vippe.
Det betyder, at din tandprotese kommer til at sidde fast, men du kan stadig klikke den af og på.

Akryl Delproteser

Delproteser defineres som en slags aftagelig bro, der kun erstatter nogle af dine naturlige tænder i enten overkæben eller underkæben. Hvor du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage.
Disse gebisser er lavet af akryl og bukkede metalbøjler. Gebisset bruges oftest som en midlertidig tandudtrækningsprotese i de 6 måneder, hvor din gumme svinder efter tandudtrækning.
Den bliver dog også i flere tilfælde brugt som en langsigtet løsning, hvis du har meget dårlige tænder tilbage, som ikke vil kunne klare vægten og trykket fra en Unitor protese.

Smileproteser

En smileprotese defineres som en lille midlertidig tandprotese, som erstatter 1-4 af dine tænder i enten overkæben eller underkæben, oftest fortænderne.
Den har til formål at forbedre udseendet, ved at erstatte din naturlige tand med en protesetand, og så skal den samtidig holde nabo tænderne på deres plads.

Grunden til at den er midlertidig er, fordi de fleste der kun mister 1-4 tænder i én kæbedel, vælger oftest at få erstattet deres tænder med implantater med kroner eller broer.
Hvis man ønsker en tandprotese som en mere permanent løsning, så kan man få lavet en Unitor eller Delprotese, som har en meget længere holdbarhed.

Tandudtrækningsproteser

En tandudtrækningsprotese kaldes også en midlertidig protese eller en immediat protese.
Den defineres som en tandprotese der bliver isat munden, lige efter tandudtrækningen. Det betyder, at du ikke skal gå rundt uden tænder i munden.
En tandudtrækningsprotese kan både være en delprotese eller en helprotese.

I løbet af 6 måneder efter tandudtrækningen, vil din gumme svinde ind og blive mindre, der hvor tænderne sad. Først efter 6 måneder vil gummen ikke svinde så hurtigt mere.
Gummen svinder dog hele livet, men langsomt og gradvist over en årrække.
Gebis priser er altid dyrere når det er en tandudtrækningsprotese.

7 års garanti

Du får op til 7 års garanti samt et gratis eftersyn hvert år.

Skiller os meget ud

Vi skiller os meget ud og går meget op i det kosmetiske udtryk.

Produkter i høj kvalitet

Meget god kvalitet af selve produkterne vi anvender.

Vores Tandtekniker ApS

Jernbanegade 5, 2. th., 6000 Kolding

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 42 27 40

E-mail: info@vores-tandtekniker.dk

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 09.00 - 16.00

Fredag: 09.00 – 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – fredag: 08.00 – 15.30