​IMPLANTATPROTESE - TRYKLÅS DELPROTESe

​En implantat delprotese der klikkes fast på implantater, defineres som tryklåsproteser og tandproteser, der erstatter nogle af dine naturlige tænder, men aldrig dem alle sammen. Den bliver også kaldt for en hybrid protese, tryklåsprotese, implantatprotese eller aftagelig bro.

Forskellen på en normal unitor og en implantat protese er, at den normale delprotese fastholdes med bøjler rundt om dine naturlige tænder, mens en hybrid protese klikkes fast med tryklåse, og derved sidder bedre fast. Det betyder, at man i de fleste tilfælde kan undgå synlige bøjler på sin implantatprotese.

Hvad er Implantater og hvad er fordelene?

Implantater er en slags skrue, som en tandlægekirurg skruer fast i din kæbeknogle, der hvor du mangler tænder. Implantater må ikke belastes i ca. 3 måneder efter de er isat.

De virker som tryklåse, for at opnå bedre fastholdelse af en hybrid protese i disse områder. Skruerne vil stikke lidt ud af din gumme, og det er her en implantatprotese kan klikkes på.

Dette betyder, at denne delprotese vil sidde meget bedre fast, end den normale delprotese, som kun fastholdes i munden vha. bøjler.​​​​

​Ved at få sat implantater i kæbeknoglen, kan du slippe for nogle eller alle de synlige bøjler på din delprotese. Samtidig vil det formindske vipningen af tryklåsproteser, da der er meget mere fastholdelse og støtte fra implantater og tryklåse.

Bliv Kontaktet

​Hvis du ønsker at blive kontaktet, kan du nemt udfylde denne formular. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tandlægen skal vurdere dine resterende tænder

Når du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage i munden. Så er det essentielt, at vi får en tandlæge ind over behandlingen.

Tandlægen skal undersøge de resterende naturlige tænder du har, inden der tages nogen beslutning om hvorvidt nogle af tænderne skal trækkes ud, og hvilken tandprotese der skal laves.
Hvis du skal have trukket 2 eller flere tænder ud, laves der en tandudtræknings protese i akryl. Dette er en midlertidig delprotese, som du skal gå med, imens din mund heler op.
Tilvænningsperioden af tandprotesen er længere pga. de åbne sår efter tandudtrækningen. Der er derfor også en del mere ømhed i den første måned, og derved også flere tilretninger.

Hvad kan du forvente af en Implantatprotese

Bedste løsning

​En implantatprotese er den bedste løsning, hvis man skal have en delprotese, og samtidig har et ønske om, at den både skal være æstetisk uden synlige bøjler og sidde bedre fast i munden.​​​​

Tynd gane i overkæben

Metallet i ganen på en implantat protese kan fremstilles meget tyndt ca. 0,5 mm, sammenlignet med f.eks. en akrylgane, som kan være 2 mm tyk.

Det har også en lav vægt, og det er derfor betydeligt mere behageligt, da man ikke mærker en hybrid protese særligt meget ift. mange andre protesetyper.​​​​

Metalskelet

En hybrid protese/delprotese bliver fremstillet på et metalskelet, som kan laves af både guld, titanium, chrom cobolt og peek.

På dette skelet påsættes protese tænder samt tryklåse, som klikkes fast på implantaterne i munden.​​​

Mindre knoglesvind

Tryklåsproteser fordeler tyggetrykket jævnt og lodret, da den hviler på tænderne og implantaterne.

Det betyder, at tryklåsproteser minimerer tyggetrykket på din gumme, og derfor mindsker risikoen for, at din gumme svinder.​​​

Standser dine tænder i at flytte sig

Da en implantat protese erstatter dine manglende tænder, vil den også holde dine naturlige tænder på deres plads, så de ikke rykker sig.

Det er nemlig sådan, at hvis man mangler en tand, og man ikke får udfyldt det mellemrum med evt. en protesetand. Så er der en stor risiko for, at de 2 nabotænder vil begynde at rykke sig og prøve at lukke hullet.

Dette kan gøre det umuligt at få plads til en protesetand, hvis man venter for længe. Husk at bruge din hybrid protese hver dag, ellers vil dine naturlige tænder stadig kunne flytte sig.

​​​​

Mad under implantatprotese

Det er helt normalt, at lidt mad kan snige sig ind under din tandprotese eller sætte sig i bøjlerne, især små kerner, frø eller birkes.

Dette kan desværre ikke undgås, da maden automatisk kommer rundt i hele munden, når du tygger og maser maden.​​​​

Metalsmag

En delprotese i Chrom Cobolt kan i sjældne tilfælde give metalsmag i munden eller metallugt. Dette kan ikke fjernes.

Det kan kun undgås, ved at få lavet din protese i bl.a. Guld.​​​​

Tilvænning

Der er selvfølgelig altid en tilvænningsperiode med tryklåsproteser, ligesom med mange andre ting. Du kan sammenligne det lidt med et par nye sko.

I starten kan de gnave og trykke, men så snart du har gået dem til og fået dem justeret en smule. Så lægger du med tiden knap nok mærke til, at du har dem på.

Dog er en implantat protese nemmere at vænne sig til, da konstruktionen er mindre og mere enkel.

Ændringer

Du skal være opmærksom på, at hvis du taber dig bare 500 g. eller mere. Så vil det første sted du taber dig være ansigtet, dvs. gummen.

Dette KAN have en indvirkning på pasformen af din implantat protese. Når gummen svinder bare en smule ind, så vil tandprotesen ikke længere have en perfekt pasform omkring din gumme.

Dette er dog individuelt fra person til person. Oftest kræver det en del mere end 500 g. før din gumme svinder så betydeligt. Gummer svinder faktisk på normalvis hele livet, men langsomt og gradvist.

Der findes dog altid en løsning, hvis du føler at din delprotese ikke har den gode og tætte pasform, som den plejede at have. Du kan altid få lavet en rebasering.​​

​​

Ingen synlige bøjler

I mange tilfælde, kan man lave disse tryklåsproteser uden synlige bøjler eller helt uden bøjler. Da implantaterne tilbyder nok fastholdelse af tandprotesen.

Det betyder, at vi kan lave en mere kosmetisk tandprotese, som ‘blender’ lidt pænere ind imellem dine egne naturlige tænder.

Det går dog an på din mund, hvor mange naturlige tænder der skal bevares, samt hvor mange implantater du skal have.​​​​​​​​

Fastholdes af implantater

Delprotesens tryklåse/matricer klikkes fast på implantaterne, som er skruet fast i din kæbeknogle. Disse tryklåse som sidder i delprotesen, kan med tiden blive slidte/løse.

Når det sker, kan man få strammet sine tryklåse, eller få skiftet den lille plastikring der sidder i den. Så vil din implantat protese igen sidde godt fast.​​​​

Ikke alle kan få implantater

Det er desværre ikke alle der kan få implantater. Det er tandlægen/kirurgen, som vurderer dette.

Hvis du ikke har nok knogle, har parodontose, knogleskørhed, for lidt knogle eller dårlig mundhygiejne, kan du højest sandsynligt ikke få implantater. Det kan betyde, at du må nøjes med en normal unitor/delprotese.​​

Du bestemmer

Du kan i samarbejde med os, designe dit eget smil ift. tandfarve, tandstørrelse, tandform, samt hvordan tænderne skal stå, når du smiler.

Hvis du ønsker, at få dit gamle smil tilbage. Så kan gamle billeder, hvor du smiler med dine egne naturlige tænder være til stor gavn. Når vi skal konstruere dit smil til din tandprotese.​​

Talen

Når du får en tandprotese er det sjældent, at din tale lyder som den plejer. Tungen har lidt mindre plads, og du skal lære at udtale visse ord igen.

Der kan gå imellem 2-4 uger, før din tale lyder omtrent normal igen.​​​

Allergi

Implantatproteser/tryklåsproteser kan laves i mere allergivenlige materialer, bl.a. guld, titanium eller peek.​​​

Forbedret tyggefunktion

Da tryklås proteser sidder en del bedre fast, giver de dig også automatisk en forbedret tyggefunktion.

De vipper ikke fra side til side når du tygger. De vipper heller ikke bagtil, når du skal bide mad over med fortænderne.

Du skal altså hverken bruge din tid eller energi på at lære, at styre din tandprotese med kind-, tunge- og læbemusklerne.​​

Rengøring og vedligeholdelse

En tryklåsprotese skal tages ud og rengøres morgen og aften. Implantaterne skal også rengøres grundigt med en tandbørste. Tandprotesen kan dog ikke få huller i tænderne, men der kan stadig sætte sig plak, tandsten og kaffe/te pletter på den. En sådan uhygiejnisk tandprotese kan føre til bl.a. svamp i munden.

Vi anbefaler, at du får lavet et årligt eftersyn af din implantat protese, da munden konstant ændrer sig. Derved har vi mulighed for at tilpasse din implantatprotese hen ad vejen.

Hvis dette ikke bliver gjort, kan det medføre store skader på gummerne. Det kan bl.a. resultere i skadet implantat, løsnet implantat pga. betændelse, bevægelige gummer, knoglesvind, skader på tandkødet, svamp osv.​

7 års garanti

Du får op til 7 års garanti samt et gratis eftersyn hvert år, lige så længe du har protesen.

Skiller os meget ud

Vi laver ekstremt naturtro tandproteser, som er yderst slidstærke og funktionelle.

Tandproteser i høj kvalitet

Materialerne vi anvender er utroligt stærke. Det nedsætter risikoen for brud og skader.

Vores Tandtekniker ApS

Jernbanegade 5, 2. th.

6000 Kolding

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 42 27 40

E-mail: info@vores-tandtekniker.dk

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00