UNITOR/DELPROTESE I TITANIUM (BIOKOMPATIBEL)

En Titanium Protese defineres, som en Unitor protese, delprotese eller en aftagelig bro, der kun erstatter nogle af dine naturlige tænder i enten overkæben eller underkæben, mens du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage.

En Titanium Protese bliver holdt fast med støbte metalbøjler, som griber fat om nogle af dine egne naturlige tænder (bøjle tænder). Disse bøjler er nødvendige, for at fastholde tandprotesen i munden. Hvis du ikke ønsker din proteses synlige bøjler – på dine bøjle tænder, kan du få lavet en Implantat Unitor/Delprotese, hvor delprotesen i stedet klikkes fast på implantater.

En Unitor i Titanium bliver kun fremstillet, hvis du f.eks. er allergisk overfor den traditionelle Unitor tandprotese i Chrom Cobolt – da denne indeholder bl.a. krom, kobolt og en meget lille procentdel nikkel.

Hvad er denne Unitor lavet af?

Denne Unitor er en del protese, hvor der bliver støbt et slags ‘metalskelet’, hvorpå tandprotese tænderne skal fæstnes med akryl. I dette tilfælde støbes metal skelettet i Titanium, som er et grundstof. Derudover består tandprotesen også af lyserød akryl og akryltænder.

Titanium bliver brugt meget indenfor briller og implantater, da det er biokompatibelt og mere allergivenligt. Det kan måle sig med de stærkeste metaller, men vejer 42% mindre, da den har en lavere massefylde.

En Titanium Protese er kun til de patienter, som f.eks. har allergi overfor flere af de andre materialer, man normalt laver en Unitor protese af.

Metallet er nemlig utroligt hårdt. Dette betyder, at bøjlerne er meget hårde på dine bøjle tænder. Titanium er heller ikke ligeså behageligt at have i munden ift. de andre materialer.

kontakt-tandtekniker

Bliv kontaktet

Bestil en Gratis undersøgelse eller få svar på dine spørgsmål, ved at udfylde formularen nedenfor. 

Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du kan også altid ringe til os på 

tlf. 42 42 27 40.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Tandlægen skal vurdere dine resterende tænder

Når du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage i munden. Er det essentielt, at vi får en tandlæge indover tandprotese behandlingen.


Tandlægen skal undersøge de resterende naturlige tænder du har i munden. Inden der tages nogen beslutning om hvorvidt nogle af tænderne skal trækkes ud, og hvilken tandprotese der skal laves.

Hvis dine resterende tænder kan bevares, men ikke kan klare at tandprotesen støtter sig for meget på dem. Så laves der ofte en Delprotese i Akryl, hvor størstedelen af tyggetrykket er på gummerne og ikke tænderne.

​Skal der trækkes nogle tænder ud?

Hvis du skal have trukket 2 eller flere tænder ud, laves der en tandudtræknings protese. Her er der en masse forhold vi skal tage hensyn til. Da disse delproteser i næsten alle tilfælde bliver isat straks efter tandudtrækningen.
Tilvænningsperioden af tandprotesen er derfor længere pga. de åbne sår efter tandudtrækningen. Samt er der oftest en del mere ømhed i den første måned, og derved også flere tilretninger.
Hvis du skal have en unitor protese og samtidig have trukket 2 eller flere tænder ud. Så laves der ofte en midlertidig del protese i akryl i første omgang. Den skal du bruge, indtil gummerne er helet op og færdige med at svinde.

​Hvad kan du forvente af en Unitor i Titanium

​​God​løsning​

En Unitor protese er en god langsigtet løsning. Den er meget stabil, da størstedelen hviler på dine egne naturlige tænder.

Samtidig er det en af de tandproteser, der fastholder sig allerbedst i munden pga. bøjlerne. Din proteses bøjler kan altid blive strammet på dine bøjle tænder, hvis du synes din Unitor er begyndt at blive løs.

Hvis du har et ønske om, at din Unitor protese skal sidde endnu bedre fast, kan du i stedet få lavet en Implantat Unitor.​​​

​​

Hårdt metal

Titanium er et enormt hårdt metal sammenlignet med Chrom Cobolt. Derfor føles denne tandprotese ikke ligeså behagelig i munden, samt er bøjlerne meget hårde på dine bøjle tænder.​​​​

Tynd gane i overkæben

Metallet i din proteses gane kan fremstilles meget tyndt ca. 0,5 mm, sammenlignet med f.eks. en akrylgane, som kan være 2 mm tyk.

Det har også en lav vægt, sammenlignet med de andre metaller. En Titanium protese dækker ikke hele din gane, men kun en del af din proteses gane.​​​​

Udslibninger

For at en Unitor kan hvile korrekt på tænderne, og vi kan få overført noget af tyggetrykket fra gummen til tænderne – som er det mindst skadelige og mest naturlige.

Så skal der laves nogle udslibninger på enkelte af dine egne tænder, de kaldes også små hylder. Her vil en lille del af ‘metalskelettet’ fra Unitoren lægge og få god støtte.​​​​

Mindre knoglesvind

En del protese unitor fordeler det meste af tyggetrykket til de naturlige tænder, da metallet hviler herpå.

Dette betyder, at din tandprotese minimerer trykket på din gumme, og derfor mindsker risikoen for, at din gumme svinder.​​​

​​

Mad under tandprotesen

Det er helt normalt, at lidt mad kan snige sig ind under din tandprotese eller sætte sig i din proteses bøjler, især små kerner, frø eller birkes.

Dette kan desværre ikke undgås, da maden automatisk kommer rundt i hele munden, når du tygger og maser maden med din proteses tænder.​​​​

Standser dine tænder i at flytte sig

Da din Titanium protese erstatter dine manglende tænder, vil den også holde dine naturlige tænder på deres plads, så de ikke rykker sig.

Det er nemlig sådan, at hvis man mangler en tand, og man ikke får udfyldt det mellemrum med f.eks. en protesetand. Så er der en stor risiko for, at de 2 nabotænder vil begynde at rykke sig og prøve at lukke hullet. Dette kan gøre det umuligt at få plads til en eller flere protese tænder, hvis man venter for længe.

Husk at bruge din del protese hver dag, ellers vil dine naturlige tænder stadig kunne flytte sig.​​​

Ændringer

​Du skal være opmærksom på, at hvis du taber dig bare 500 g. eller mere. Så vil det første sted du taber dig være ansigtet, dvs. gummen.

Dette KAN have en indvirkning på proteses pasformen. Når gummen svinder bare en smule ind, så vil tandprotesen ikke længere have en perfekt pasform omkring din gumme. Dette er dog individuelt fra person til person. Oftest kræver det en del mere end 500 g. før din gumme svinder så betydeligt.

Gummer svinder faktisk på normalvis hele livet, men langsomt og gradvist. Der findes dog altid en løsning, hvis du føler at din del protese ikke har den gode og tætte pasform, som den plejede at have. Du kan altid få lavet en rebasering.

​​

Fastholdes af bøjler

Din Titanium protese er lavet med sølvfarvede bøjler, men laves oftest med ægte guldbøjler, da titanium bøjler er ekstremt hårde for dine bøjle tænder.

Disse bøjler holder fast rundt om dine resterende naturlige tænder. Uden disse bøjler, vil tandprotesen ikke kunne fastholde sig i munden.

Bøjlerne kan være synlige, alt efter hvor meget af dine tænder du viser, når du smiler og snakker. Hvis du ikke ønsker nogle synlige bøjler, kan du istedet få lavet en Implantat Unitor.​​​​

Du bestemmer

Du kan i samarbejde med os, designe dit eget smil ift. tandfarve, tandstørrelse, tandform, samt hvordan tænderne skal stå, når du smiler.

Hvis du ønsker, at få dit gamle smil tilbage. Så kan gamle billeder, hvor du smiler med dine egne naturlige tænder være til stor gavn. Når vi skal konstruere din proteses smil.

Talen

​Når du får en del protese er det sjældent, at din tale lyder som den plejer. Tungen har lidt mindre plads, og du skal lære at udtale visse ord igen.

Der kan gå imellem 2-4 uger, før din tale lyder omtrent normal igen.​​​​​

Allergi

Titanium er et grundstof, og er derfor mere allergivenligt. Det kan bruges, hvis man har slem allergi overfor bl.a. nikkel.​​​​

Tilvænning

Der er selvfølgelig altid en tilvænningsperiode med tandproteser, ligesom med mange andre ting.

Du kan sammenligne det lidt med et par nye sko. I starten kan de gnave og trykke, men så snart du har gået dem til og fået dem justeret en smule. Så lægger du med tiden knap nok mærke til, at du har dem på.

Rengøring og vedligeholdelse

Tandprotesen skal tages ud og rengøres morgen og aften. Din Unitor protese kan dog ikke få huller i tænderne, men der kan stadig sætte sig plak, tandsten og kaffe/te pletter på den. En sådan uhygiejnisk tandprotese kan føre til bl.a. svamp i munden.

Vi anbefaler, at du får lavet et årligt eftersyn af din del protese, da munden konstant ændrer sig. Derved har vi mulighed for at tilpasse din protese hen ad vejen.

Hvis dette ikke bliver gjort, kan det medføre store skader på gummerne. Det kan bl.a. resultere i bevægelige gummer, knoglesvind, skader på tandkødet, svamp osv.​​​​​​​

7 års garanti

Du får op til 7 års garanti samt et gratis eftersyn hvert år, lige så længe du har protesen.

Dine behov er vigtige for os

Vi prioriterer dine behov og ønsker, så du får det bedst mulige resultat.

Tandproteser i høj kvalitet

Vii anvender kun de stærkeste kvalitetsmaterialer. Det nedsætter risikoen for brud og skader.

Vores Tandtekniker ApS

Jernbanegade 5, 2. th.

6000 Kolding

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 42 27 40

E-mail: info@vores-tandtekniker.dk

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 - 15.00

Fredag: 08.00 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – torsdag: 08.00 - 15.00

Fredag: 8.00 - 14.00