​Udvidelse af Tandprotese

Hvis du har en delprotese, og du skulle være så uheldig, at miste 1 eller 2 af dine egne naturlige tænder. Så er det muligt, at få udfylde ‘hullet’, der hvor du mangler en tand.

Dette kaldes en udvidelse af din tandprotese, og du kan få den udvidet med max. 2 protesetænder og eventuelle bøjler. Dog skal du være opmærksom på, at de områder hvor du mister/mangler en tand, de vil svinde ind i ca. 6 måneder efter tandudtrækning, og der vil komme luft under tandprotesen i disse områder.

Derfor kan det være nødvendigt med en rebasering efter nogle måneder. Hvis din tandprotese er gammel og slidt, vil det dog ikke være forsvarligt at udvide din tandprotese med en delprotese tand, her vil det være bedst at lave en ny tandprotese.

Det er altid en god ide, at komme forbi til en undersøgelse hos os, inden den løse eller dårlige tand bliver fjernet, da ikke alle delproteser kan udvides.

Hvad kan du forvente af en Udvidelse af din Tandprotese​

  • En udvidelse tager ca. 2 timer.
  • En udvidelse udfylder de ’huller’ hvor du mangler tænder, og du slipper for, at nabotænderne begynder at flytte sig, fordi der pludselig er mere plads.
  • Ved at få lavet en udvidelse, får du flere tænder at tygge med samt et mere kosmetisk tandsæt.
  • Ikke alle delproteser kan udvides. Dette vurderer vi ved en undersøgelse. Hvis den ikke kan udvides, skal der i stedet laves en ny tandprotese.
  • Jo flere af din egne naturlige tænder du har tilbage, jo bedre sidder en delprotese. Derfor vil der være en stor chance for, at din tandprotese ikke sidder ligeså godt fast efter den bliver udvidet.
  • Du skal være opmærksom på, at der kan komme en efterbehandling nogle måneder senere, da dine gummer vil svinde ind de steder hvor der er fjernet/mangler tænder. Derfor kan der blive brug for en rebasering af din tandprotese, så den får en tæt pasform igen.
  • Hvis du mister en af dine bagerste kindtænder, og din delprotese bliver udvidet med en ny delprotese tand i dette område, vil din tandprotese have større tendens til at vippe, da du ikke længere kan hægte din delprotese fast på denne tand med en bøjle. Derved har du en slags ’fri ende’ bagtil på din protese, som ikke kan holde fast i noget længere.

Bliv Kontaktet

​Hvis du ønsker at blive kontaktet, kan du nemt udfylde denne formular. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

7 års garanti

Du får op til 7 års garanti samt et gratis eftersyn hvert år, lige så længe du har protesen.

Skiller os meget ud

Vi laver ekstremt naturtro tandproteser, som er yderst slidstærke og funktionelle.

Tandproteser i høj kvalitet

Materialerne vi anvender er utroligt stærke. Det nedsætter risikoen for brud og skader.

Vores Tandtekniker ApS

Jernbanegade 5, 2. th.

6000 Kolding

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 42 27 40

E-mail: info@vores-tandtekniker.dk

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00