Få en HELPROTESE I UNDERKÆBEN

Helproteser i underkæben defineres som forlorene tænder eller tandproteser, der erstatter alle dine naturlige tænder i underkæben. Helproteser er lavet af akryl - både den lyserøde basis samt tænderne.

En hel protese i underkæben kan sjældent fastholde sig naturligt vha. et vakuum imellem tandprotesen og gummen. Dette bunder i, at underkæben ikke har en gane ligesom overkæben. Hvilket gør det nærmest umuligt at skabe vakuum med en helprotese i underkæben.

På vores klinik har vi dog udviklet nogle teknikker, som kan få næsten alle helproteser i underkæben til at lave lidt eller meget vakuum. Samtidig kommer din helprotese også til at ligge meget mere stabil. Selv på helt flade eller bevægelige gummer har vi kunne formå, at opnå vakuum i næsten alle tilfælde.

Hvis du i stedet har et ønske om, at din helprotese skal sidde endnu bedre fast. Så kan du få sat implantater i din kæbeknogle, hvorpå en implantatprotese kan klikkes fast.

Tandlægen skal vurdere dine resterende tænder - så vidt der er nogle

Hvis du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage i munden. Så er det essentielt, at vi får en tandlæge indover behandling.

Tandlægen skal undersøge de resterende naturlige tænder du har i munden, inden der tages nogen beslutning om hvorvidt alle tænder skal trækkes ud og der laves nye tænder.

Hvis tandlægen vurderer, at der stadig er nogle sunde og holdbare tænder i munden, så kan der i stedet laves en delprotese, som desuden fylder mindre i munden, ligger mere stabilt ved tygning og sidder meget bedre fast.

Bliv Kontaktet

​Hvis du ønsker at blive kontaktet, kan du nemt udfylde denne formular. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du en fastsiddende ​Tandprotese?

Såfremt du ønsker at din hel protese i underkæben skal sidde fast.

Så kan vi i samarbejde med tandlægen, få sat mindst 2 implantater/tryklåse i din underkæbeknogle, hvor en helprotese kan konstrueres, så dine nye tænder kan klikkes på og sidde fast.


Fordelene ved dette er, at tandprotesen/de forloren tænder ikke længere vil vippe når du spiser, du kan nemmere bide mad over med fortænderne, og du skal ikke længere være nervøs for, at din hel protese svømmer rundt i munden på dig, når du spiser, snakker eller smiler højt med dine nye tænder.

Den skal dog stadig tages af og rengøres morgen og aften.

Skal der trækkes nogle tænder ud?

Hvis du skal have trukket 2 eller flere tænder ud, laves der en tandudtrækningsprotese.

Her er der en masse forhold vi skal tage hensyn til, da disse tandproteser i næsten alle tilfælde bliver isat straks efter tandudtrækningen.

Tilvænningsperioden af tandprotesen er længere pga. de åbne sår efter tandudtrækningen. Der er derfor også en del mere ømhed i den første måned, og derved også flere tilretninger.​

Hvad kan du forvente af en Helprotese i underkæben

Sugeevne

Normalt er det sjældent, at helproteser i underkæben kan danne et vakuum imellem gummen og tandprotesen. Dette betyder, at en hel protese i underkæben ligger løst ovenpå gummen.

Mange oplever, at denne type tandprotese er ustyrlig og sejler rundt i munden på dem, hver gang de snakker, tygger og åbner munden.

Derfor får de fleste patienter, i samarbejde med tandlægen, sat mindst 2 implantater/tryklåse i underkæbeknoglen.

Herefter kan vi konstruere en helprotese/forloren tænder, der kan klikkes på disse implantater/tryklåse. På den måde holdes helprotesen på plads.

Den skal dog stadig tages af og rengøres morgen og aften. Tryklås helprotese priser er selvfølgelig lidt højere end normale helproteser.

Vi har dog udviklet nogle teknikker der kan få 9 ud af 10 helproteser i underkæben til at skabe vakuum. Jo større gumme, jo bedre vakuum.

Bevægelige gummer

Hvis du i forvejen har en helprotese i underkæben, som du har haft i flere eller mange år, uden den er blevet efterset årligt hos din tandtekniker. Så er der en lille risiko for, at dine gummer er blevet traumatiseret.

Dette betyder, at gummen kan have fået for meget tryk i ét område (oplevet traumer). Derved har den valgt at trække sig tilbage, dvs. knoglen svinder dér hvor trykket bliver for stort. Slimhinden bliver dog nogenlunde hvor den var, men knoglen svinder ind.

Så der er ikke nogen indvendig knogle, til at holde slimhinden fast og hård. Derved kan du ende med en bevægelig gumme i ét eller flere områder.

Bevægelige gummer giver en ringere sugeevne til helproteser. Dette kan undgås, ved at gå til de årlige eftersyn og kontroller, samt opsøge din tandtekniker, hver gang du føler gener fra din tandprotese/forloren tænder.

Vippeeffekten

Tandprotesen kan give sig og vippe en smule, når du spiser eller tygger sammen. Dette kan dog formindskes en smule, hvis du fordeler maden ud i begge sider, når du spiser. Helproteser i underkæben vipper og giver sig mere end en helprotese i overkæben, da den sjældent kan suge sig nok fast.

Vippeeffekten kan dog fjernes, hvis du får sat implantater i underkæben, og får lavet en implantat helprotese i stedet. Det er selvfølgelig dyrere helprotese priser, når man vælger implantater.

Bid med fortænder

Det er yderst sjældent, at du kan bide mad over med fortænderne (f.eks. en hotdog), da helprotesen/de forloren tænder kan vippe op bagtil.

Den eneste løsning på dette problem er en implantat helprotese. Med dén kan du sagtens bide mad over med fortænderne, uden at tandprotesen vil vippe. Implantat helprotese priser er selvfølgelig højere.

Du bestemmer

​Du kan i samarbejde med os, designe dit eget smil ift. tandfarve, tandstørrelse, tandform, samt hvordan tænderne skal stå, når du smiler.

Hvis du ønsker, at få dit gamle smil tilbage. Så kan gamle billeder, hvor du smiler med dine egne naturlige tænder være til stor gavn. Når vi skal konstruere dit smil til din tandprotese.​

Fyldighed

Til at starte med, vil du føle at helprotesen tager en stor del af pladsen i munden, indtil du vænner dig til det. Den kan fylde under overlæben, ud mod kinderne og ind mod tungen. Dette kan dog også være en positiv ting for nogle patienter.

Hvis du føler, at dine kinder og læber er sunket ind med tiden, så kan en tandprotese hjælpe med at løfte ansigtet, ved at give mere læbefylde og fylde i kinderne.

​​

Talen

​Når du får forloren tænder er det sjældent, at din tale lyder som den plejer. Tungen har mindre plads, og du skal lære at udtale visse ord igen.

Der kan gå imellem 2-4 uger, før din tale lyder omtrent normal igen.​​​​

Tilvænning

Der er selvfølgelig altid en tilvænningsperiode med nye tænder/tandproteser, ligesom med mange andre ting.

Du kan sammenligne det lidt med et par nye sko. I starten kan de gnave og trykke, men så snart du har gået dem til og fået dem justeret en smule. Så lægger du med tiden knap nok mærke til, at du har dem på.​​

Mad under tandprotesen

Det er helt normalt, at lidt mad kan snige sigind under din hel protese, især små kerner, frø eller birkes. Dette kan desværre ikke undgås, da maden automatisk kommer rundt i hele munden, når du tygger og maser maden.

Eftersom nogle helproteser i underkæben ikke suger sig fast, vil der kunne komme mere mad ind under dem. Medmindre du vælger, at få lavet en implantat protese, hvor maden har sværere ved at snige sig ind under. Helprotese priser er selvfølgelig højere, når man vælger implantater.​​

Forbedrer dit bid

Hvis du har et stort overbid eller underbid, eller har ligebid, åbent bid eller et skævt bid. Så kan vi i de fleste tilfælde ændre dette på din nye helprotese.

​​

Ændringer

Du skal være opmærksom på, at hvis du taber dig bare 500 g. eller mere. Så vil det første sted du taber dig være ansigtet, dvs. gummen. Dette KAN have en indvirkning på pasformen af din helprotese.

Når gummen svinder bare en smule ind, så vil tandprotesen ikke længere have en perfekt pasform omkring din gumme. Dette er dog individuelt fra person til person, har vi erfaret. Oftest kræver det en del mere end 500 g. før din gumme svinder så betydeligt.

Gummer svinder faktisk på normalvis hele livet, men langsomt og gradvist. Der findes dog altid en løsning, hvis du føler at din hel protese ikke har den gode og tætte pasform, som den plejede at have. Du kan altid få lavet en rebasering.​

Rengøring og vedligeholdelse

Helproteser skal tages ud og rengøres morgen og aften. En protese kan dog ikke få huller i tænderne, men der kan stadig sætte sig plak, tandsten og kaffe/te pletter på den. En sådan uhygiejnisk tandprotese kan føre til bl.a. svamp i munden.

Vi anbefaler, at du får lavet et årligt eftersyn af din tandprotese, da munden konstant ændrer sig. Derved har vi mulighed for at tilpasse din protese hen ad vejen. Hvis dette ikke bliver gjort, kan det medføre store skader på gummerne. Det kan bl.a. resultere i bevægelige gummer, knoglesvind, svamp osv.​

7 års garanti

Du får op til 7 års garanti samt et gratis eftersyn hvert år, lige så længe du har protesen.

Skiller os meget ud

Vi laver ekstremt naturtro tandproteser, som er yderst slidstærke og funktionelle.

Tandproteser i høj kvalitet

Materialerne vi anvender er utroligt stærke. Det nedsætter risikoen for brud og skader.

Vores Tandtekniker ApS

Jernbanegade 5, 2. th.

6000 Kolding

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 42 27 40

E-mail: info@vores-tandtekniker.dk

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00