STANDARD VS. NATURLIG TANDPROTESE

20. april 2021 – af Anne Ejsing Andreasen

Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvad du skal vælge, når du skal have din første tandprotese eller når det er på tide at få en ny tandprotese.

Mange tandteknikere tilbyder tandproteser i forskellige kvaliteter, og de tilbyder også mere naturlige eller mindre naturlige proteser.

I dag vil jeg snakke lidt om forskellen på en standard og en naturlig tandprotese, samt hvorfor vi KUN laver den ene.

Hvad er en standard tandprotese?

Overordnet set er en standard protese den billigste protese du kan få. Derfor giver det også god mening, at den er lavet af nogle billigere materialer i lavere kvalitet, som er knap så naturtro.

Tænder

Den består normalt af nogle protesetænder i lav kvalitet. Dvs. det er nogle tænder der har en større risiko for at knække og hurtigere vil blive nedslidte.
Samtidig har protesetænderne ikke så meget struktur, detaljer eller farvespil, og de vil derfor heller ikke se særligt naturlige ud eller ligne ægte tænder.

Tandkød

Dette er det lyserøde på tandprotesen, som skal forestille dit tandkød. På en standard protese gør man normalt ikke noget specielt ud af tandkødet. Der er ingen former eller forskellige farver, der efterligner det naturlige tandkød, det er bare en helt flad lyserød overflade.

Base

En base er alt det lyserøde akrylmateriale på din tandprotese inkl. tandkødet. Her bruger man på normalvis en billigere akryl, som derved har større risiko for at knække.

Hvad er en Naturlig tandprotese?

Med en Naturlig tandprotese er der kræset for detaljerne og kvaliteten er helt i top. Denne tandprotese er selvfølgelig lidt dyrere end en standard protese, men den kan til gengæld også holde i flere år pga. kvaliteten, og samtidig vil den give dig et naturligt smil, som absolut ikke ligner en tandprotese.
Jeg beskriver hvordan vi laver vores tandproteser herunder…

Tænder

Protesetænderne er i højeste kvalitet ift. slidtage og brud, dvs. vi minimere risikoen for at tænderne knækker, og det vil tage længere tid før tænderne begynder at bliver nedslidte.

Udover det, så ser tænderne meget naturtro og ægte ud pga. deres struktur, form, detaljer og farvespil, som efterligner de ægte naturlige tænder mere præcist.

Base

Hele tandprotesen bliver lavet i akryl i høj kvalitet, så vi minimere risikoen for at tandprotesen knækker eller revner.

Vi har valgt, at denne tandprotese er den eneste vi laver på vores klinik, da vi ikke ønsker at lave proteser der er dårligere kvalitetsmæssigt eller mindre naturtro.

Vi ønsker en fremtid, hvor alle med tandproteser kan få et naturligt smil i høj kvalitet og funktionalitet!

​Hvorfor laves der stadig standard proteser?

​Hvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg ikke hvorfor der er så mange tandteknikere, der stadig vælger at lave standard proteser. Fordi det er tydeligt, at udviklingen går i en retning mod et mere naturligt samt ægte smil og udseende til vores patienter (men selvfølgelig skal proteserne også samtidig være robuste og funktionelle, det er ligeså vigtigt).​​

Et bedre alternativ

Der er flere og flere der efterspørger disse naturlige og funktionelle kvalitetsproteser, fordi de er bange for, at de ender med at få de unaturlige, plastik-agtige og løse proteser som deres forældre eller bedsteforældre havde. Når du f.eks. går ind og Googler tandproteser, så ser du stadig uendelige billeder af standard proteser, og det kan virke ret skræmmende, hvis du ikke ved at der er et bedre alternativ.

Det er synd, fordi der er rigtig mange mennesker der ikke ved, at det er muligt, at få et utroligt ægte og naturligt smil, og samtidig få tandproteser der er komfortable og rent faktisk sidder fast på enten implantater eller holder sig fast via et vakuum. I mange tilfælde kan du endda få dit gamle smil tilbage, hvis du tager et gammelt billede med, hvor du smiler med dine naturlige tænder.

Udviklingen giver os bedre tandproteser

På vores klinik følger vi tandprotese udviklingen i mange lande, da Danmark desværre ikke er et af de førende lande. Vi har også selv været med til at skabe udvikling, ved at skubbe til grænserne og tro på at det umulige kan blive muligt. Sådan rykker vi langsomt grænserne ned mellem de ældre og de nyere generationer af tandproteser.


Hop forbi vores Galleri, hvor du kan se de Naturlige tandproteser vi laver. Alle vores tandproteser laves efter patientens ønsker og behov.

Konklusion

Alle tandteknikere laver deres naturlige tandproteser forskelligt, og hvis det ikke er noget man gør særlig tit, så kan man heller ikke udvikle sin evne indenfor det. Her snakker jeg altså om tandkødsefterligningen, som kræver en masse øvelse, for at få farverne til at blende og se flotte ud. Desuden skal farverne lægges de rigtige steder, så det ligner det naturlige tandkød.

Så pas på med, hvor du vælger at få lavet din naturlige tandprotese. Det er ikke alle der har nok øvelse eller kendskab. På vores klinik laver vi naturlige tandproteser hver dag, og vi har brugt lang tid på at finde den metode og teknik, som vi synes giver det mest naturlige udseende.

Hvad er bedst for dig?

Du skal selvfølgelig vælge det, som du synes er bedst for dig. Så det går helt an på, om du ønsker et naturligt udseende og smil, en protese i god kvalitet, så den ikke knækker, eller en tandprotese som fastholder sig i munden, når du smiler, spiser og griner, og som har et godt bid og ikke vipper når man spiser. Måske har du et ønske om, at få en protese der indeholder alle disse ting?

På vores klinik har vi gjort det til vores livs mission, at lave tandproteser der indeholder alle disse fantastiske egenskaber. Alle mennesker har dog forskellige munde og gummer, og derfor er vilkårene forskellige. Men oftest findes der en løsning på alt.

Alle tandteknikere har en mening om hvad der er naturligt. Denne protese er lavet hos en anden tandtekniker, hvor dette er den dyreste og mest naturlige protese.​

Standard protese vs. Naturlig protese på vores klinik​

Skal vi lave din Tandprotese?

Tryk på knappen nedenfor og lav en hurtig henvendelse. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Få en Gratis uforpligtende undersøgelse.

Bliv Kontaktet

​Hvis du ønsker at blive kontaktet, kan du nemt udfylde denne formular. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

7 års garanti

Du får op til 7 års garanti samt et gratis eftersyn hvert år, lige så længe du har protesen.

Skiller os meget ud

Vi laver ekstremt naturtro tandproteser, som er yderst slidstærke og funktionelle.

Tandproteser i høj kvalitet

Materialerne vi anvender er utroligt stærke. Det nedsætter risikoen for brud og skader.

Vores Tandtekniker ApS

Jernbanegade 5, 2. th.

6000 Kolding

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 42 27 40

E-mail: info@vores-tandtekniker.dk

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00