UNITOR/DELPROTESE I GULD (ANBEFALES)

En Unitor tandprotese defineres, som en del protese eller en aftagelig bro, der kun erstatter nogle af dine naturlige tænder i enten overkæben eller underkæben. Imens du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage.

Disse Unitors er lavet af støbt Guld og akryl, og er den bedste kvalitet vi tilbyder. Da guld er det eneste metal, der ikke skrumper efter støbning og nedkøling. Den bevarer derfor fuldkomment sin form og ligger helt tæt ind til tænderne og ganen. Det betyder, at denne Unitor har en perfekt pasform i din mund. Derfor vil den føles langt mere behagelig sammenlignet med de andre materialer, som man kan lave Unitors i.

En Unitor dækker ikke hele din gane, men en del af din gane. Den bliver holdt fast med støbte guld bøjler, der griber fat om nogle af dine egne naturlige tænder, som du har tilbage. Disse guld bøjler er nødvendige, for at fastholde din del protese i munden. Guldet giver selvfølgelig også en dyrere Unitor protese pris.

Hvad er denne Unitor lavet af?

Unitors er delproteser, bestående af et slags støbt ‘metalskelet’ med guld bøjler, hvorpå tandprotese tænderne skal fæstnes med akryl.

Unitors fremstilles af ægte Guld, som er et grundstof. Derudover består den også af lyserød akryl og akryltænder.

Vi vil anbefaler en del protese i Guld til dig som har svært ved at vænne sig til tandproteser, skinner osv. i munden. Til dig der har allergi overfor bl.a. nikkel eller nogle af de andre Unitors materialer. Samt til dig som ønsker den højeste kvalitet og komfort, sammenlignet med de andre tandprotese typer.​

Bliv Kontaktet

​Hvis du ønsker at blive kontaktet, kan du nemt udfylde denne formular. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Historisk baggrund

Delproteser i guld en den ældste form for erstatning af en eller flere tænder.

Den kan spores helt tilbage til 6000 f.kr. hvor man i den tid brugte guldtråde til at binde sine tabte tænder fast, til de resterende tænder i munden.
I nutiden bliver guldet støbt efter aftrykket af gummer og tænder. En del protese bliver fastholdt i munden med støbte guldbøjler, som griber fat om dine blivende naturlige tænder.

Tandlægen skal vurdere dine resterende tænder

Når du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage i munden. Er det essentielt, at vi får en tandlæge indover tandprotese behandlingen.

Tandlægen skal undersøge de resterende naturlige tænder du har i munden. Inden der tages nogen beslutning om hvorvidt nogle af tænderne skal trækkes ud, og hvilken tandprotese der skal laves.

Hvis dine resterende tænder kan bevares, men ikke kan klare at tandprotesen støtter sig for meget på dem. Så laves der ofte en Del protese i Akryl, da den støtter sig mest på gummerne og ikke tænderne.

Skal der trækkes nogle tænder ud?

Hvis du skal have trukket 2 eller flere tænder ud, laves der en tandudtræknings protese. Her er der en masse forhold vi skal tage hensyn til, da disse tandproteser i næsten alle tilfælde bliver isat straks efter tandudtrækningen.
Tilvænningsperioden af tandprotesen er derfor længere pga. de åbne sår efter tandudtrækningen. Samt er der oftest en del mere ømhed i den første måned, og derved også flere tilretninger.
Hvis du skal have en del protese og samtidig have trukket 2 eller flere tænder ud. Så laves der ofte en midlertidig delprotese i akryl i første omgang. Den skal du bruge, indtil gummerne er helet op og færdige med at svinde.

​Hvad kan du forvente af en Unitor i Guld

​​God​løsning​

Unitors er en god langsigtet løsning. De er meget stabile, da størstedelen hviler på dine egne naturlige tænder.

Samtidig er det en af de tandproteser, der fastholder sig allerbedst i munden pga. guld bøjler. Bøjlerne kan altid blive strammet, hvis du synes din del protese er begyndt at blive løs.

Størstedelen synes den er mere behagelig at have på, da den ikke fylder så meget i munden. Hvis du har et ønske om, at din del protese skal sidde endnu bedre fast, kan du i stedet få lavet en Implantat Unitor.​​​

Fleksibeltmetal

Guld er mere fleksibelt end de andre metaller. Det betyder, at en Unitor i Guld er mere blød og behagelig i munden, og det er også mere skånsomt for gummen.

På protesen er der støbte guld bøjler, som er mere skånsomme på dine naturlige tænder, da de ikke er for hårde eller stive.​​​

Tynd gane i overkæben

Guldet i ganen kan fremstilles meget tyndt ca. 0,8 mm, sammenlignet med en akrylgane som kan være 2 mm tyk.​​​​

Udslibninger

For at en Unitor kan hvile korrekt på tænderne, og vi kan få overført noget af tyggetrykket fra gummen til tænderne – som er det mindst skadelige og mest naturlige.

Så skal der laves nogle udslibninger på enkelte af dine egne tænder, de kaldes også små hylder. Her vil en lille del af ‘metalskelettet’ fra Unitoren lægge og få god støtte.​​​

Mindre knoglesvind

Unitors fordeler det meste af tyggetrykket til de naturlige tænder, da metallet hviler herpå.

Dette betyder, at din del protese minimerer trykket på din gumme, og derfor mindsker risikoen for, at din gumme svinder ind.​​​​

Ingen metalsmagimunden

Nogle patienter oplever metalsmag i munden, når de får en Unitor i Chrom Cobolt. Du kan desværre ikke fjernedenne metalsmag i munden, medmindre du vælger at få lavet en Unitor i f.eks. Guld.

Med en Unitor i Guld er der ingen risiko for at få metalsmag i munden. Men det er en Unitor protese pris, som er lidt dyrere end de normale Unitors.​​​​

Mad under tandprotesen

Det er helt normalt, at lidt mad kan snige sig ind under din del protese eller sætte sig i dine guld bøjler, især små kerner, frø eller birkes.

Dette kan desværre ikke undgås, da maden automatisk kommer rundt i hele munden, når du tygger og maser maden.​​​​

Standser dine tænder i at flytte sig

Da Unitors erstatter dine manglende tænder, vil den også holde dine naturlige tænder på deres plads, så de ikke rykker sig.

Det er nemlig sådan, at hvis man mangler en tand, og man ikke får udfyldt det mellemrum med f.eks. en protesetand. Så er der en stor risiko for, at de 2 nabotænder vil begynde at rykke sig og prøve at lukke hullet. Dette kan gøre det umuligt at få plads til en eller flere protese tænder, hvis man venter for længe.

Husk at bruge din tandprotese hver dag, ellers vil dine naturlige tænder stadig kunne flytte sig.​​​

Ændringer

Du skal være opmærksom på, at hvis du taber dig bare 500 g. eller mere. Så vil det første sted du taber dig være ansigtet, dvs. gummen. Dette KAN have en indvirkning på pasformen af din Unitor protese.

Når gummen svinder bare en smule ind, så vil tandprotesen ikke længere have en perfekt pasform omkring din gumme. Dette er dog individuelt fra person til person. Oftest kræver det en del mere end 500 g. før din gumme svinder så betydeligt.

Gummer svinder faktisk på normalvis hele livet, men langsomt og gradvist. Der findes dog altid en løsning, hvis du føler at din del protese ikke har den gode og tætte pasform, som den plejede at have. Du kan altid få lavet en rebasering.​​​

Fastholdes af bøjler

Delprotesen er lavet med ægte guld bøjler – som er mere fleksible og mindre synlige. Disse guld bøjler holder fast rundt om dine resterende naturlige tænder. Uden disse bøjler, vil tandprotesen ikke kunne fastholde sig i munden.

Bøjlerne kan være synlige, alt efter hvor meget af dine tænder du viser, når du smiler og snakker. Hvis du ikke ønsker nogle synlige bøjler, kan du istedet få lavet en Implantat Unitor.​

Du bestemmer

Du kan i samarbejde med os, designe dit eget smil ift. tandfarve, tandstørrelse, tandform, samt hvordan tænderne skal stå, når du smiler.

Hvis du ønsker, at få dit gamle smil tilbage. Så kan gamle billeder, hvor du smiler med dine egne naturlige tænder være til stor gavn. Når vi skal konstruere dit smil til din tandprotese.

Talen

Når du får en tandprotese er det sjældent, at din tale lyder som den plejer. Tungen har lidt mindre plads, og du skal lære at udtale visse ord igen.

Der kan gå imellem 2-4 uger, før din tale lyder omtrent normal igen.​​​​

Allergi

Materialet Guld er et grundstof og et mere allergivenligt materiale. Det kan bruges, hvis man har slem allergi overfor bl.a. nikkel, som finde i den normale Unitor i Chrom Cobolt.

Men den har er en Unitor protese pris, som er lidt dyrere end den normale Unitor.​​​​

Kvalitet og pris hænger sammen

En Unitor i Guld er en tandprotese i højeste kvalitet.

Ikke nok med at proteseganen kan laves tyndere sammenlignet med andre materialer, så føles guldet også blødere og mere behageligt i din mund. Bøjlerne vil samtidig være mere fleksible og skånsomme på dine tænder.

Det betyder selvfølgelig også, at vi får en Unitor protese pris, som er lidt dyrere end den normale Unitor i Chrom Cobolt.​​​​

Tilvænning

Der er selvfølgelig altid en tilvænningsperiode med tandproteser, ligesom med mange andre ting.

Du kan sammenligne det lidt med et par nye sko. I starten kan de gnave og trykke, men så snart du har gået dem til og fået dem justeret en smule. Så lægger du med tiden knap nok mærke til, at du har dem på.​​​​

Rengøring og vedligeholdelse

Tandprotesen skal tages ud og rengøres morgen og aften. Tandprotesen kan dog ikke få huller i tænderne, men der kan stadig sætte sig plak, tandsten og kaffe/te pletter på den. En sådan uhygiejnisk tandprotese kan føre til bl.a. svamp i munden.

Vi anbefaler, at du får lavet et årligt eftersyn af din delprotese, da munden konstant ændrer sig. Derved har vi mulighed for at tilpasse din protese hen ad vejen.

Hvis dette ikke bliver gjort, kan det medføre store skader på gummerne. Det kan bl.a. resultere i bevægelige gummer, knoglesvind, skader på tandkødet, svamp osv.​​

7 års garanti

Du får op til 7 års garanti samt et gratis eftersyn hvert år, lige så længe du har protesen.

Skiller os meget ud

Vi laver ekstremt naturtro tandproteser, som er yderst slidstærke og funktionelle.

Tandproteser i høj kvalitet

Materialerne vi anvender er utroligt stærke. Det nedsætter risikoen for brud og skader.

Vores Tandtekniker ApS

Jernbanegade 5, 2. th.

6000 Kolding

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 42 27 40

E-mail: info@vores-tandtekniker.dk

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 08.00 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – torsdag: 08.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.00